Welkom op de website van wonderzoekjes voor kleuters | Jokido

Welkom op de website van wonderzoekjes voor kleuters | Jokido | Deze website is een creatie van PixelMedia - www.pixelmedia.be - info@pixelmedia.be
Wonderzoekjes voor kleuters

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Informatie en downloads

Hier kunnen jullie materialen terugvinden die zijn uitgewerkt in het kader van het stimuleren van een onderzoekende houding bij jonge kinderen.

 

speur

Jonge natuurverkenners

Jonge natuurverkenners, didactische tips en achtergrondinformatie om met jonge kinderen de natuur op een onderzoekende manier te verkennen en ontdekken. Dit begeleidingsinstrument werd ondersteund binnen het actieplan Wetenschapscommunicatie van de Vlaamse Overheid.

Lees meer…

Eureka!

 

In dit PWO-project wordt een professioneel nascholingstraject ontwikkeld met betrekking tot onderzoeksgericht onderwijs voor de leraar kleuteronderwijs.

 

Lees meer

 

Wonderzoekers

Wonderzoekjes met water voor kleuters Dit didactisch pakket maakt kleuters warm voor de wondere wereld van wetenschap en biedt een degelijke ondersteuning bij het begeleiden van wetenschap en techniek in de kleuterklas. Klemtoon ligt op het ervaren, waarnemen, experimenteren, … ontdekken. Het pakket wordt uitgegeven bij uitgeverij Zwijsen en werd ontwikkeld binnen het project ‘JOKIDO’. Dit project werd ondersteund binnen het actieplan Wetenschapsinformatie en Innovatie, een initiatief van de Vlaamse overheid.

Lees meer ...

Met kleuters het dak op

 

Verder bouwend op ' zie de maan schijnt door de bomen', werd dit pakket uitgewerkt.

De dakenkoffers bieden een handig hulpmiddel om matrialen te testen op water- en winddichtheid, maar de kinderen kunnen zelf ook aan de slag om dakconstructies en dakbedekkingen te ontwerpen en onderzoeken.

 

Lees meer

Zie de maan schijnt door de bomen

Daken maken/ontwerpen en onderzoeken op het effect van water, wind... Liesbet Goris en Katrien D’hooghe werkten in het kader van hun bachelorproef een techniekkoffer en bijhorende handleiding rond daken uit voor de leraar kleuteronderwijs. Ze werden voor de uitwerking ondersteund door mevr. Leen De Bie, pedagogisch begeleider stad Gent, experte wetenschap en techniek in het kleuteronderwijs en auteur van ‘Een blik op techniek’. Een aantal van de materialen kan je downloaden.

 

Lees meer ...

 


Arteveldehogeschool - Opleiding Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs
J. Gérardstraat 18 - 9040 Sint-Amandsberg
09 218 72 02 - kleutersopverkenning@arteveldehs.be
Copyright PixelMedia

Artevelde hogeschool VIA Vlaanderen in actie Wetenschap maakt knap

Welkom op de website van wonderzoekjes voor kleuters | Jokido

Welkom op de website van wonderzoekjes voor kleuters | Jokido | Deze website is een creatie van PixelMedia - www.pixelmedia.be - info@pixelmedia.be